Rijaset Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini danas je posredstvom Ureda za društvenu brigu dodijelio 200 prehrambenih paketa za četiri udruženja.

Mr. Emina Bešlija, stručni saradnik Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH, podsjetila je da Islamska zajednica kontinuirano pruža podršku socijalno ugroženim pojedincima, porodicama, ustanovama i udruženjima.

– Ta pomoć se ugleda u dodjeli prehrambeno-higijenskih paketa, novčanih bonova, dodjeli prerađevina kurbanog mesa, stipendiranju učenika i studenata i drugo. Sva ova sredstva za dodjelu pomoći Rijaset izdvajaju iz Fonda Bejtul-mal i određenog broja donacija. Dodjela pomoći se odvija tokom cijele godine, a naravno intenzivirana je tokom mjeseca ramazana – izjavila je mr. Bešlija.

Navela je da tokom godine bude izdvojena pomoć za preko 3.000 osoba

– Posebno smo sretni što možemo na neki način olakšati socijalnu kartu spomenutih kategorija – naglasila je ona.

Pomoć je danas dodijeljena udruženjima “Samostalni korak”, “Zdravo živi/sretno stari”, “Romane asva – Romska suza Zenica” i “Braća Romi”.

– Ova pomoć će biti od velike koristi našim članovima, omogućit će im da provedu ramazanske dane u dostojanstvu i rahatluku – kazala je Almira Hasić, predsjednica Udruženja “Samostalni korak”.

Ćazim Abazi, predsjednik Udruženja “Braća Romi” zahvalio je Rijasetu Islamske zajednice na ovoj značajnoj pomoći.

– Stanje je teško, ljudi ne rade, zato je ova pomoć značajna. Zahvaljujemo se Rijasetu – kazao je on.

Rijaset Islamske zajednice u kontinuitetu pruža podršku i dodjeljuje pomoć najranjivijim kategorijama stanovništva.

(MINA)